zachte heelmeesters maken stinkende wonden


zachte heelmeesters maken stinkende wonden 1.0

halve maatregelen verergeren het kwaad; onvoldoende doortastende maatregelen maken het kwaad alleen maar erger
In teksten wordt vaak op dit spreekwoord gevarieerd of gezinspeeld.

Algemene voorbeelden


Het vertrouwen van de Stadswacht in wethouder Schurink is geschaad. Deze constatering is met feiten en argumenten onderbouwd. Dat doet bestuurlijk gezien pijn, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Meppeler Courant,

Gelijke monnikken, gelijke kappen, is zijn credo, anders gaat Nederland naar de Filistijnen. En om het vaderlands gezegdenboek nog eens met zijn hartstochtelijke instemming te citeren: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Meppeler Courant,

Deze dubbele doelstelling is halfslachtig en voorkomt een krachtig beleid, gericht op echte verbeteringen voor dieren. Doelstellingen worden dan veilig of vaag geformuleerd in termen als "welzijn van dieren verbeteren" en "rekening houden met de intrinsieke waarde van het dier", waarbij rekening wordt gehouden met de economische omstandigheden van de veehouder. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

http://www.animalfreedom.org/index.htm

Ik weet dat dit idee politieke moed vergt, maar de landbouwsector is op dit ogenblik niet gediend met zachte heelmeesters die zoals bekend stinkende wonden achterlaten.

http://www.andredenys.com/Txt010320.htm

Verdere financiering zal ons alleen maar leiden tot een eindeloze discussie over wie zal moeten betalen, zonder dat aan de grond van de zaak iets zal veranderen. Ik weet dat dit idee politieke moed vergt, maar de landbouwsector is op dit ogenblik niet gediend met zachte heelmeesters die zoals bekend stinkende wonden achterlaten.

http://www.andredenys.com/Txt010320.htm